Boorplatform Ocean Ranger gekapseisd

Boorplatform Ocean Ranger gekapseisd

Boorplatform Ocean Ranger gekapseisd

1982 – Het boorplatform de Ocean Ranger is tijdens een zware storm omgeslagen. Alle 84 bemanningsleden zijn hierbij om het leven gekomen. Het platform lag ruim 300 kilometer uit de Canadese kust bij St. John’s.

De Ocean Ranger, gebouwd in 1976 door Mitsubishi Industries, was sinds november 1980 gevestigd nabij de kust van . De reden van deze locatie was de grootte van het platform afgezet tegen de zware weeromstandigheden die in dat gebied heersten. De Ocean Ranger was destijds het grootste olieplatform ter wereld.

Op de bewuste dag heerste een zware storm en de Ocean Ranger werd geraakt door een grote golf die de poorten tot de ballastkamer forceerde. Hierdoor liep ballastkamer onder water, waarna kortsluiting ontstond. De ballasttanks werden vervolgens door de kortsluiting opengezet en liepen vol water.

Een deel van de bemanningsleden kon het platform tijdig verlaten, maar door het slechte weer sloegen de sloepen om waarin ze zaten, waarna ook deze mannen om deze leven kwamen. Slechts 22 van 84 lichamen konden geborgen worden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*