Adolf Hitler pleegt zelfmoord

– Adolf Hitler pleegde tegen het einde van de , samen met zijn kersverse vrouw Eva Braun, zelfmoord in zijn bunker in Berlijn.

stond op het punt de Tweede Wereldoorlog te verliezen, maar daarnaast werd Berlijn zwaar onder vuur genomen door de Russen. De Russen bombardeerden de hoofdstad en het was duidelijk dat de Duitsers ook de Slag om Berlijn zouden gaan verliezen.

Adolf Hitler, geboren op 20 april 1889, was sinds 1933 de Rijkskanselier van Duitsland. Hij had meegevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog en stond aan de basis van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Hitler had een jaar eerder nog een aanslag op zijn leven overleefd.

In zijn bunker in Berlijn besloot Hitler, één van de ergste dictators van de 20e eeuw,  samen met Eva Braun zelfmoord te plegen. Het tweetal was een dag eerder in het huwelijk getreden. Gezamenlijk namen ze een dodelijke cyanide pil, waarna Hitler zichzelf door zijn hoofd schoot.

Het personeel van de Rijkskanselarij verbrandde vervolgens, tezamen met vele belangrijke documenten,  beide lichamen. De Russen vonden enkele dagen later de twee verbrandde lijken.

De opkomst en ondergang van Adolf Hitler

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. laat wat meer weten over hilter en braun zo dat de kinderen hun ppp met dit info kunnen maken

  2. ik ben fan van adolf hitler en ik wil aan W.O ||| beginnen zegt:

    hoi ik zou meer info willen op de site wand kinderen hebben hier bijna niks aan voor hun spreek beurt dus ik zou zeggen zet er wat op !!! :)

  3. wat leuk om al jullie reacties te lezen! ik zal meer plaatsen. ik weet het, echt super laat kom ik daar mee aan ,maar ik wil jullie graag wat kennis bij brengen

Laat wat van je horen

*