OJ Simpson onschuldig bevonden

OJ Simpson onschuldig bevonden

OJ Simpson onschuldig bevonden

1995 – De sport- en filmster werd na een 133 dagen durend proces onschuldig bevonden van de moord op zijn ex-vrouw en haar partner. De uitspraak werd live uitgezonden en bekeken door meer dan 100 miljoen mensen.

Nadat de ex-American Footballspeler in 1979 stopte met sport, verscheen hij in enkele series en films. Simpson verwierf echter de meeste bekendheid door het proces.

Op 12 juni 1994 werden zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman dood aangetroffen. Bewijsmateriaal wees al snel naar Simpson. Hij kreeg de mogelijkheid zichzelf voor de 17e aan te geven.

Een van zijn vrienden kwam echter, terwijl er 1000 journalisten aanwezig waren, en las een soort afscheidsbrief van OJ voor. Die avond werd OJ gezien met een pistool in zijn hand. Hij werd, live uitgezonden, bij zijn huis gearresteerd.

Het hele proces werd live uitgezonden. Ondanks indirecte bewijzen en zelfs DNA materiaal werd OJ Simpson vrijgesproken. Zijn team hield de jury voor dat de onderzoeksleider een racist was en een handschoen op het plaats delict bleek te klein voor OJ.

De jury bleek wel overtuigd van zijn schuld, maar vond dat het OM veel fouten had gemaakt. Drie jaar later werd hij in een civielrechtelijke zaak schuldig bevonden en betaalde hij een miljoenenboete.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*