Karel van Noppen koelbloedig vermoord

Karel van Noppen koelbloedig vermoord

Karel van Noppen koelbloedig vermoord

– De op veearts-keurder Karel van Noppen deed heel het land opschrikken. De hormonenmaffia bleek niet alleen tot dreigen in staat, maar ook tot een koelbloedige .

Karel van Noppen werkte bij het Instituut voor Veterinaire Keuring (IVK) en was verantwoordelijk voor het opsporen van boeren die illegaal hun vee inspoten met hormonen. Hij nam deze taak zeer serieus en kreeg daardoor vele vijanden onder malafide veeboeren en hun hormonenleveranciers.

Hij spoorde de hormonenboeren niet alleen op, hij meldde ook geregeld bij het Hoog Comité van Toezicht dat de hormonenspuiters vanuit de dienst werden getipt over komende keuringen. Van Noppen kreeg al regelmatig doodsbedreigingen en ook andere veeartsen werden in die tijd slachtoffer van bedreigingen.

Toen Van Noppen op een avond na een telefoontje op weg ging naar een nabijgelegen boerderij, werd hij vlakbij zijn huis tot stilstand gedwongen en koelbloedig neergeschoten. Zijn lijk werd in een greppel gevonden. In april 2002 werden vier leden van de hormonenmaffia veroordeeld voor de moord.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*