James Colosimo vermoord

– De eerste echte Italiaanse bendeleider, James Colosimo, werd vermoord in een café door waarschijnlijk Frankie Yale, in opdracht van zijn eigen neefje Johnny Torrio. Colosimo werd 43 jaar oud.

Giacomo Colosimo werd geboren in 1877 in Cosenza, Italie. In 1895 emigreerde hij naar Amerika. Hij was een kruimeldief en werkte voor Michael Kenna en John Coughlin. In deze bende werkte hij zich naar de top van de onderwereld in Chicago.

Jim Colosimo werd ook wel Diamond Jim genoemd vanwege het dragen van vele diamanten. Colosimo was gek op vrouwen en begon dan ook al snel een bordeel. In 1902 trouwde hij met Victoria Moresco. In de jaren die volgden opende het paar bijna 200 bordelen. Ook was Colosimo geen onbekende in de gokwereld.

In 1909 kreeg hij problemen met een rivaliserende bende, de Black Hand. Colosimo liet hiervoor zijn neefje Johnny Torrio overkomen. Torrio werd zijn rechterhand en hij liet zijn luitenant, , overkomen die als uitsmijter ging werken.

In 1920, tijdens de drooglegging, adviseerde Torrio om in smokkelwaren te gaan handelen, Colosimo weigerde dit. Colosimo trouwde opnieuw en na een week afwezigheid had hij een afspraak met Torrio in hun café, de Four Deuces. Hier werd Colosimo doodgeschoten.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*