Bankrover Willie Sutton overleden

– De beruchte bankrover Willie Sutton overleed op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Spring Hill. In 1969 was hij doordat hij ziek was vrijgelaten uit de Attica staatsgevangenis.

Willie Sutton werd op 30 juni 1901 in Brooklyn geboren. Al op jonge leeftijd ging hij aan het werk, maar zijn baantjes kon hij nooit lang vasthouden. Hij zocht zijn heil in overvallen, maar werd in juni 1931 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Op 11 december 1932 wist hij te ontsnappen en ging door met zijn overvallen.

Zo overviel hij op 15 januari 1934 de Con Exchange Bank and Trust Company in Philadelphia, iets was een jaar eerder nog mislukt was. Sutton, met bijnamen als Slick Willie en The Actor, stond bekend als een innovatieve overvaller, die zich ook tijdens de berovingen als een heer gedroeg.

Toch werd hij meerdere malen opgepakt en veroordeeld, maar wist meerdere malen te ontsnappen, waardoor hij in 1950 op de FBI Most Wanted lijst kwam. Op 18 februari 1952 werd hij opnieuw opgepakt en moest een levenslange gevangenisstraf uitzitten.

Zover kwam het niet, doordat hij ziek was en geopereerd moest worden, werd op kerstavond 1969 vrijgelaten.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*