Landingsproblemen bij vlucht 778 zorgen voor 124 doden

Landingsproblemen bij vlucht 778 zorgen voor 124 doden

Landingsproblemen bij vlucht 778 zorgen voor 124 doden

2006 – Een van schoot na de landing op het vliegveld in door op de landingsbaan. Tijdens de landing ontstond er een brand waardoor 124 mensen om het leven kwamen.

Aan boord van het toestel waren 193 passagiers en 10 bemanningsleden. Het vliegtuig, met vluchtnummer 778, was vertrokken vanuit Moskou en had Irkoetst als eindbestemming. Voor vertrek was het toestel nog gecontroleerd en er waren geen problemen gesignaleerd.

De landing op het vliegveld in Irkoetsk verliep niet goed. Het toestel kwam scheef neer op de baan en schoot enkele honderden meters door over de baan en belandde vervolgens in het gras. Het toestel raakte zwaar beschadigd en er ontstond brand in het toestel. Door adequaat reageren van diverse stewards wisten 79 mensen aan de vlammenzee te ontkomen.

Na onderzoek bleek dat een deel van de linkermotor niet naar behoren werkte. Dit probleem was bekend en hoefde niet voor problemen te zorgen, maar door een fout van de piloot schakelde hij dit deel van de motor in, waardoor de linkervleugel in een opstijgende beweging kwam en tegen een betonnen muur knalde.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*