Ski-ongeluk Prins Friso

Prins Friso verongelukt

verongelukt

2012 – Prins Friso verongelukte tijdens een afdaling op de ski in het Oostenrijkse . Hij werd bedolven onder een lawine terwijl hij zich met een vriend buiten de pistes begaf. De skipartner van Friso bleef ongedeerd.

Voorafgaand aan de skitocht was een lawinewaarschuwing gegeven en was met verzocht om op de pistes te blijven. De prins had dit signaal genegeerd en droeg tevens geen veiligheidssysteem tegen lawines. Hij kwam onder de sneeuw terecht en het duurde 25 minuten voordat hij gevonden werd en eruit gehaald kon worden. Friso werd zo snel gevonden dankzij een GPS-apparaat welke hij bij zich droeg.

Hij werd in kritieke toestand, met een hartstilstand, naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht voor onderzoek. In totaal had Friso gedurende 50 minuten een hartstilstand. De eerste dagen vreesde men voor zijn leven, maar  na een week bracht men naar buiten dat hij buiten levensgevaar was. Prins Friso had echter wel een schedelbasisfractuur en lag in coma. Hij reageerde nauwelijks op prikkels en de artsen achtten de kans, door het lange gebrek aan zuurstof, dat hij zou bijkomen klein.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*