Elizabeth II gekroond tot koningin van Engeland

Elizabeth II gekroond tot koningin van Engeland

gekroond tot van

1953 – Na het plotselinge sterven van haar vader Koning George VI, werd Elizabeth II op 26-jarige leeftijd in Westminster Abbey gekroond tot koningin.

Nadat haar oom, koning Edward VIII, afstand had genomen van de troon om te kunnen trouwen met de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson, werd haar vader, George VI, gekroond tot koning.

Nadat bekend werd dat haar ouders geen kinderen meer kregen, werd Elizabeth kroonprinses en werd haar leven daarop aangepast. Langzamerhand ging ze steeds meer mee op bezoeken die haar ouders aflegden.

Op 20 november 1947 trouwde Elizabeth met Philip Mountbatten, een voormalig Griekse prins die in 1947 de Britse nationaliteit kreeg. De gezondheid van haar vader werd steeds slechter. Toen Elizabeth en Philip in 1952 een reis maakten naar de Koloniën , kreeg zij op 6 februari het nieuws dat haar vader was overleden.

Vanaf dat moment regeerde Elizabeth over het Verenigd Koninkrijk. De moest nog op zich wachten, in verband met de begrafenis van de koning en de 16 weken rouw die daarop volgden. Uiteindelijk kon er op gefeest worden toen Elizabeth II officieel gekroond werd in Westminster Abbey.

De kroning in Westminster Abbey werd bijgewoond door meer dan 7.500 mensen en de ceremonie, waar Elizabeth II de St.-Edwardskroon en de scepter aangereikt kreeg, werd live uitgezonden op televisie.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*