Charles en Diana geven elkaar het ja-woord

Charles en Diana geven elkaar het ja-woord

Charles en Diana geven elkaar het ja-woord

– Het van de Britse kroonprins en Diana Spencer was voor het Engelse volk dé gebeurtenis van het jaar. Ongeveer 750 miljoen mensen zagen live op televisie het stel elkaar het ja-woord geven.

Ondanks het feit dat Charles en Diana elkaar al een aantal jaren kenden, toonde Charles pas in de zomer van 1980 interesse in Diana. Charles, inmiddels de 30 gepasseerd, nodigde Diana uit voor een zeilweekend. Binnen zes maanden werd Diana ten huwelijk gevraagd. Het duurde echter nog drie weken alvorens de verloving op 24 februari 1981 bekend werd gemaakt.

De huwelijksdag begon op Buckingham Palace waarna het paar naar Clarence House afreisde om te wachten tot de officiële ceremonie. Hierna reed de koets naar St. Paul’s Cathedral waar het huwelijk werd voltrokken.

De huwelijksdag werd bijgewoond door vele mensen uit de hoge society, maar dankzij vele televisiescherm op straat en in de huiskamer kon vrijwel iedereen deel uitmaken van het koninklijke huwelijk. Het huwelijk tussen de 32-jarige Charles en de 20-jarige Diana werd door iedereen het sprookjeshuwelijk genoemd. Een klein jaar na het ja-woord werd Prins William geboren.

Alles weten over Lady Di? Bestel dan nu De Dianalegende – de ultieme biografie.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*