Luchtvaart

Saudi Arabian Airlines toestel vat vlam in de lucht

Saudi Arabian Airlines toestel vat vlam in de lucht
Saudi Arabian Airlines toestel vat vlam in de lucht

1980 – Het Saudi Arabian Airlines toestel met vluchtnummer 163 vatte in de lucht vlam. Bij de kwamen 301 mensen om het leven, wat de één van de meest dodelijke luchtvaartrampen uit de geschiedenis maakte.

Saudi Arabian Airlines 163 vertrok vlak voor 22:00 uur vanaf de luchthaven van Riyad en was op weg naar Djedda. Aan boord van het toestel waren 287 passagiers en 14 bemanningsleden.

De Lockheed L-1011-200 TriStar was pas zeven minuten in de lucht toen er een melding gemaakt werd van een . Deze brand was ontstaan in de laadruimte van het vliegtuig. Men probeerde de brand onder controle te krijgen en op hetzelfde moment zetten de piloten een noodlanding in.

De noodlanding was succesvol, maar het vliegtuig stopte niet en bleef doorrollen, ook de motoren bleven aan. Daarnaast waren de reddingswerkers niet op de hoogte van de exacte plek van het vliegtuig op de baan, waardoor het maar liefst 23 minuten duurde na de landing alvorens het vliegtuig geopend werd.

Het vuur had zich snel in het Saudi Arabian Airlines toestel verspreid en alle inzittenden waren bij de vliegtuigramp om het leven gekomen, door verbranding of vergiftiging. De ramp staat in de top 10 van meest dodelijke vliegtuigrampen.

Crash; vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button