Singer-songwriter Elliott Smith pleegt zelfmoord

singer-songwriter Elliott Smith pleegt zelfmoord

singer-songwriter Elliott Smith pleegt

– Ondanks dat zijn eigen naam op zijn afscheidsbrief verkeerd stond geschreven, werd er na onderzoek vanuit gegaan dat de Amerikaanse singer-songwriter Elliot Smith zich zelf had neergestoken.

Elliott Smith werd op 6 augustus 1969 geboren als Steven Paul Smith. Op school speelde hij in de band Stranger than Fiction en werd hierna een bekend figuur in de muziekscène van zijn stad Portland.

Met de band Heatmiser bracht hij in 1993 zijn eerste album ‘Dead Air’ uit en een jaar later volgde zijn eerste soloalbum ‘Roman Candle’. Er volgden nog een paar albums, waarna Smith door filmmaker Gus van Sant werd gevraagd om de soundtrack te schrijven voor de film ‘Good Will Hunting’. Het nummer ‘Miss Misery’ werd genomineerd voor een Oscar.

Hierdoor kreeg Smith meer bekendheid, waarna hij overstapte naar het grotere platenlabel DreamWorks. Het album XO zorgde in 1998 voor zijn internationale doorbraak. Ondanks zijn succesvolle carrière leed Smith steeds meer aan depressies.

Hij werd in Los Angeles door zijn vriendin aangetroffen met twee steekwonden in zijn borstkas. De verkeerd gespelde naam leidde tot een onderzoek, maar dit bracht niets op. Elliott Smith werd 34 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*