Schrijver Antoon Coolen overleden na val uit trein

Schrijver Antoon Coolen overleden na val uit trein

overleden na val uit trein

1961 – Door onbekende oorzaak viel Antoon Coolen uit de trein, waarna hij zelf een boerderij wist te bereiken. Een maand later overleed de schrijver toch aan de gevolgen van de val, hij werd 64 jaar oud.

Antonius Franciscus Coolen werd geboren in Wijlre op 17 april 1897 als zoon van een bierbrouwer. Het gezin verhuisde naar Deurne, waar Coolen kennis maakte met de privé-bibliotheek van buurman Ouwerling.

In de jaren ’10 begon Antoon Coolen met schrijven en werd bekend met boeken als ‘Dorp aan de rivier’ en ‘Herberg in ’t Misverstand’. Coolen werd omschreven als een streekromanschrijver, hoewel zijn werk in tegenstelling tot dat van zijn collega-streekromanschrijvers door critici erg positief ontvangen werd.

Begin oktober 1961 was Antoon Coolen betrokken bij een merkwaardig ongeval. Tijdens een treinreis viel hij uit de trein en bleef urenlang bewusteloos langs de rails liggen. Hij wist later op eigen kracht een boerderij te bereiken. Hij leek goed te herstellen, maar overleed toch een maand later. Het bleef altijd een raadsel wat de oorzaak was van de val uit de trein.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*