Queen-zanger Freddie Mercury overleden

– De zanger van de Britse popband Queen, Freddie Mercury, overlijdt op aan de gevolgen van de ziekte .

Freddie Mercury werd geboren op 5 september 1946 op Zanzibar. Zijn ouders waren van Perzische afkomst en gaven hem de naam Farok Bulsara. Op 17-jarige leeftijd emigreerde hij naar , waar hij kunst en ontwerp studeerde.

In 1970 begon Mercury samen met Roger Taylor en Brian May de band Queen. Hij werd de zanger, maar speelde ook piano en op het keyboard. De band werd in 1971 aangevuld met John Deacon en het viertal scoorde vanaf de jaren ’70 vele hits.

Gedurende de jaren ’80 ging het minder met de gezondheid van de extravagante zanger. In 1988 hield de band een rustjaar, maar in 1989 werd toch het zestiende album uitgebracht en in 1991 scoorde de band nog een nummer 1 hit met Innuendo.

De geruchten dat Freddie Mercury aan aids leidde werden steeds sterker, maar pas op 23 november, een dag voor zijn dood, werden deze geruchten bevestigd. Freddie Mercury werd gecremeerd in besloten kring. De band Queen werd na de dood van de zanger opgeheven.

Queen – Live at Wembley

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Dennis u zegt:

    hoe is jij overleeden

  2. Cleon Clé Clego Gout zegt:

    Waar hebben jullie Nederlands geleerd? ‘dat FM aan aids leidde’. Er is een ‘leiden – leidde – geleid’ en een ‘lijden – leed – geleden’. Welke moet hier gebruikt worden? En hoe stom is het als je de verkeerde gebruikt?
    Mijn moeder zei vroeger tegen mij: Er zijn maar 2 dingen in het universum, die oneindig zijn. Dat is in de eerste plaats: het universum zelf en tweedens: De stommiteit van de mens. En over de oneindigheid van het universum was ze niet zo zeker.

Laat wat van je horen

*