Presentatrice Christine Chubbuck pleegt live zelfmoord

Presentatrice Christine Chubbuck pleegt live zelfmoord

Presentatrice Christine Chubbuck pleegt live zelfmoord

– De Amerikaanse televisiepresentatrice pleegde tijdens haar programma op Channel 40 zelfmoord voor het oog van duizenden kijkers.

Christine Chubbuck werd geboren op 24 augustus 1944. Ze maakte programma’s voor het lokale Channel 40, dat voornamelijk uitzendingen had in de staat Florida.

Al een tijdje presenteerde Christine het programa ‘Suncoast Digest’. Dit was een ontbijtprogramma waar ze een combinatie maakte tussen lokale nieuwsitems en live-interviews met studiogasten. Op las Chubbuck de nieuwsitems voor en sprak de volgende woorden:

"In keeping with Channel 40′s policy of bringing you the latest in blood and guts, and in living color, we bring you another first: an attempted suicide."  (In overeenstemming met het beleid van Channel 40 om u het nieuwste qua bloed en ingewanden te brengen, en in levendige kleuren, hebben we weer een primeur voor u: een zelfmoordpoging.)

Na deze woorden zette ze een pistool tegen haar hoofd en voor het oog van duizenden kijkers schoot ze zichzelf dood.

Na haar dood verklaarden nabestaanden dat depressies en eenzaamheid waarschijnlijk aan de zelfmoord ten grondslag lagen. Het idee dat niemand haar zag staan, bracht haar waarschijnlijk tot haar daad op live televisie. Op deze manier zou ze voor altijd in het geheugen van mensen gegrift staan.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*