Luther Vandross overleden in ziekenhuis

– De diabeticus had twee jaar voor zijn overlijden een gehad, waarvan hij nooit meer herstelde. Luther Vandross overleed in het ziekenhuis in zijn geboortestad New York.

Luther Ronzoni Vandross, geboren op 20 april 1951, won gedurende zijn carrière acht Grammy Awards. Hij verkocht meer dan 25 miljoen albums en was daarmee één van de meest succesvolle soulzangers uit zijn tijd.

Vandross begon zijn muzikale carrière eind jaren zestig, met het maken van reclamejingles en als achtergrondzanger. David Bowie hoorde midden in de jaren zeventig Luther eens zingen en wilde hem zijn achtergrond laten verzorgen voor het album Young Americans. Niet veel later trad Luther Vandross op in Bowie’s voorprogramma.

Vervolgens werkte hij samen met onder andere Roberta Flack, Donna Summer, Bette Middler en Barbra Streisand. Een soloalbum zagen de platenmaatschappijen echter niet zitten en daarom betaalde hij zelf de kosten voor zijn eerste album “Never too much”, waarvan er twee miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Daarna scoorde Luther Vandrosss nog hits met onder andere “Any Love” en “Here and Now”. Ook in de jaren negentig wist Vandross, samen met Mariah Carey, een grote hit te scoren.

Als diabeet had Luther vaak last van zijn gezondheid, maar toch wilde hij geen gas terugnemen. Ook toen zijn vader aan overleed bleef Vandross doorgaan. Uiteindelijk belandde hij in april 2003, na een hersenbloeding, zes weken in coma. Hij herstelde nog gedeeltelijk, maar uiteindelijk overleed Luther Vandross op 54-jarige leeftijd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*