Janis Joplin overleden aan overdosis

– Een overdosis heroïne maakte een einde aan het leven van Janis Joplin. De Amerikaanse zangeres scoorde met Me and Bobby McGee haar grootste hit.

Op 19 januari 1943 zag Janis Joplin het levenslicht. Ondanks dat ze wel begon met studeren, rondde ze geen enkele studie af en zocht ze haar toevlucht in de muziek. Vanaf 1966 kwam ze bij de Big Brother and the Holding Company en een jaar later brak ze definitief door als zangeres. Ze besloot daarna de band te verlaten en begon tot tweemaal toe een eigen band.

Janis Joplin stond al van jongs af aan bekend om haar problemen met alcohol- en drugsgebruik. Daarnaast had ze een sterk ondergewicht. In het begin van haar carriere leek het beter te gaan, maar ze kon niet omgaan met de druk om te presteren. Ze werd na een overdosis heroine dood gevonden in haar hotelkamer in Los Angeles.

De invloedrijke blueszangeres maakt deel uit van de . De bestaat uit succesvolle artiesten die allemaal op 27-jarige leeftijd overleden. Hierbij horen ook Brian Jones en Jim Morrison.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*