Coco Chanel overleden

– De Franse modeontwerpster, één van de pioniers in de mode, overleed op 87-jarige in Hotel Ritz in Parijs.

Gabrielle Bonheur Chanel werd op 19 augustus 1883 in Saumur geboren. Op haar twaalfde belandde ze, na overlijden van haar moeder, in een weeshuis. Ze was geen goede leerling, waardoor ze op haar twintigste ging werken in een kledingwinkel. Daarnaast probeerde ze een carrière op te bouwen in het theater, waar ze haar naam in Coco Chanel veranderde.

In 1909 richtte ze, met dank aan haar rijke vriend Etienne Balsan, een hoedenwinkel op, waar ze enkele jaren later, mede dankzij investeringen van haar nieuwe, rijke vriend, Arthur Capel, ook kleding ging verkopen. De kleding die Coco Chanel ontwierp kenmerkte zich doordat het gemakkelijk zat. Haar kledinglijn werd een groot succes.

In 1920 bracht ze Chanel No. 5 uit, wat een parfum was die zeer vernieuwend was ten opzichte van de andere geuren op de markt.

Na de Tweede Wereldoorlog raakte ze korte tijd haar voorlopende positie in de modewereld kwijt aan Christian Dior, maar op haar zeventigste was ze terug aan de top. Tot vlak voor haar dood bleef ze hard werken aan het mode-imperium.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Wie nam het over, toen coco overleed?

  2. Claartje zegt:

    Wanneer is de vader en de moeder van Coco Chanel overleden

  3. Anoniem zegt:

    Wat is de oorzaak van haar overleden ?

Laat wat van je horen

*