Chansonnier Ramses Shaffy overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker

Chansonnier Ramses Shaffy overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker

Chansonnier Ramses Shaffy aan de gevolgen van slokdarmkanker

2009 – Het was sinds 5 mei 2009 bekend dat de in Parijs geboren leed aan slokdarmkanker. Hij overleed aan de gevolgen van deze ziekte op 76-jarige leeftijd.

Ramses Shaffy werd geboren in de voorstad van Parijs Neuilly-Sur-Seine. Hij groeide op in Cannes, samen met zijn moeder. Hij vertrok naar zijn tante in Utrecht nadat zijn moeder tuberculose kreeg en kwam uiteindelijk in een pleeggezin in Leiden terecht.

In 1952 werd Shaffy aangenomen aan de toneelschool en in 1960 vertrok hij voor korte tijd naar Rome, waar hij als filmacteur aan de slag wilde. Terug in begon hij samen te werken met Liesbeth List, met wie hij zijn grootste successen boekte. Samen zongen ze onder meer Pastorale en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Ook boekte Shaffy successen met Sammy en Laat me.

In 2002 werd Shaffy geridderd in de orde van de Nederlandse Leeuw en hij ontving zowel in 1967 als in 2006 een Edison Award. Ramses Shaffy werd benoemd tot één van de honderd belangrijkste en grootste Nederlanders allertijden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*