Benny Hill overleden

– De Engelse komiek, en Benny Hill overleed in zijn favoriete stoel in zijn flat in Londen. De door gezondheidsproblemen geteisterde Hill werd 67 jaar oud.

Alfred Hawthorn Hill werd geboren op 21 januari 1924 in Southampton. Hij begon zijn loopbaan als drummer, chauffeur, brugbediener en melkman en veranderde op een gegeven moment zijn naam in Benny, naar zijn favoriete komiek Jack Benny.

Benny Hill brak in 1955 door met The Benny Hill Show, een eigen show die bestond uit allerlei korte grappen en sketches. Hij richtte zich in zijn grappen voornamelijk op het versieren van vrouwen, wat door sommige critici niet gewaardeerd werd.

Tijdens het Gouden Roos-festival van 1984 in Montreux werd The Benny Hill Show bekroond met een speciale prijs. De show werd zelfs nog uitgezonden tot het jaar 1989.
Intussen had Benny Hill een groot overgewicht ontwikkeld en luisterde niet naar zijn artsen die hem dringend adviseerden om af te vallen. Op 1992 overleed de komiek in zijn favoriete stoel voor de televisie. Benny Hill werd begraven in zijn geboorteplaats Southampton.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*