Acteur James Dean overleden na auto-ongeluk

is het %Y jaar geleden dat de populaire acteur James Dean overleed

is het %Y jaar geleden dat de populaire James Dean overleed

1955 – De knappe, jonge en succesvolle acteur James Dean kwam bij een auto-ongeluk om het leven. Hij was pas 24 jaar oud toen hij stierf.

James Dean werd op 8 februari 1931 geboren in Indiana. Doordat zijn moeder al vroeg overleed, en zijn vader niet voor hem kon zorgen werd hij naar de boerderij van zijn oom en tante gestuurd. Na enige tijd ging hij weer bij zijn vader en stiefmoeder wonen. Op advies van zijn vader begon hij aan een studie rechten. Hij besloot uiteindelijk toch naar de universiteit van Californië te gaan voor een theater opleiding.

In 1951 trok hij naar New York, waar hij al snel enkele rollen op toneel en in reclamespotjes had. Na drie bijrolletjes in films kreeg hij een auditie bij Warner Bros. Hij kreeg een hoofdrol in ‘East of Eden’, wat zijn doorbraak betekende. Na de films ‘Rebel without a cause’ en ‘Giant’ maakte James Dean faam als acteur, maar ook als opstandige jongere waar moeilijk mee te werken was.

Na de opnamedagen reed James altijd weg in zijn Porsche ironisch genoeg werd dit laatste hem uiteindelijk fataal, hij reed frontaal in op de auto van Donald Turnupseed. Turnupseed kwam er met lichte verwondingen van af.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*