Brasilia geinaugureerd als nieuwe hoofdstad van Brazilie

Brasilia geinaugureerd als nieuwe hoofdstad van Brazilie

geinaugureerd als nieuwe van

1960 – Brasilia is opgevolgd als hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Brazilie. De stad is volledig nieuw gebouwd op initiatief van oud-president Juscelino Kubitschek en binnen twee jaar uit de grond gestampt.

Kubitschek wilde een nieuwe hoofdstad van het land, een stad zonder geschiedenis. De stad moest tevens dienen om de economische ontwikkelingen van het omliggende gebied te stimuleren.

De aanleg van de stad begon op 5 augustus 1958, een jaar nadat Luis Costa zijn ontwerp als winnaar werd uitgeroepen. De stad heeft de vorm van een vliegtuig. Centraal ligt de boulevard, met de belangrijkste regeringsgebouwen en daaraan liggen twee vleugels, waarin onder andere woonwijken gelegen liggen. De stad is verder onderverdeeld in verschillende districten, zoals het bankdistrict, een cultuurwijk en een gebied voor recreatie en sport.

Vanaf de dag dat de stad geïnaugureerd werd als nieuwe hoofdstad, werden alle politieke beslissingen vanuit de stad genomen. De feestelijk inauguratie duurde meer dan 24 uur. De stad is gelegen aan een stuwmeer, op een hoogte van ruim 1100 meter.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*