Tandacrobaat John Massis pleegt zelfmoord

Tandacrobaat John Massis pleegt zelfmoord

Tandacrobaat pleegt

– De Vlaamse krachtpatser en tandacrobaat werd bekend door zijn stunts met zijn gebit, zoals het optillen van auto’s en het vooruittrekken van treinen. Hij pleegde zelfmoord op 48-jarige leeftijd.

John Massis werd geboren als Wilfried Morbee op 4 juni 1940. Hij specialiseerde zich in het doen van kunstjes met zijn gebit en dit deed hij vooral met ijzer. Hij tilde auto’s op met zijn gebit, hij trok treinen vooruit en hield helikopters tegen.

Meerdere malen behaalde Massis hiermee een record in het Guinness-recordboek. Massis was ook op andere vlakken actief, zo richtte hij onder meer in 1983 een politieke partij op, de Positieve Radicalen.

Hij speelde ook een rol in de film “De Leeuw van Vlaanderen”. Toch voelde Massis zich vaak onbegrepen door het publiek en de pers en probeerde keer op keer in interviews bij de BRTN stunts uit te halen, die wel of niet lukten.

Door diabetes en de matige belangstelling van de media belandde Massis in de psychatrie en pleegde hij zelfmoord. Hiermee kwam er direct een einde aan de door hem opgerichte politieke partij. In 2005 was Massis kansmaker op de titel De Grootste Belg.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*