Mysterieus gat gevonden in Wormer

Mysterieus gat gevonden in Wormer

Mysterieus gat gevonden in Wormer

1959 – In het plaatsje Wormer werd een eigenaardig gat van ongeveer 60 centimeter breed en ongeveer 40 meter diep gevonden. In de avond was een rode lichtflits gezien door de lokale bevolking.

De randen van het gat waren helemaal glad en er was in de omgeving van het gat helemaal niks beschadigd of verschroeid. De bevolking stond voor een raadsel en het leger werd ingeschakeld. Het leger kon door tijdsgebrek en een minimaal budget geen goed onderzoek doen.

De leidinggevende majoor Blommaart vermoedde een inslag van een raket of iets afkomstigs van een eerder gelanceerde Spoetnik. Hij richtte een fonds op om het geval verder te onderzoeken. De Nederlandse regering ging hiermee echter niet akkoord en dichtte het gat. Het mysterieuze gat trok cameraploegen uit de hele wereld naar het zo normaal gesproken rustige Wormer.

Toen op 19 augustus 1975 nogmaals een mysterieus gat werd ontdekt in Wormer werd het opnieuw onrustig. Ditmaal werd er wederom geen onderzoek ingesteld. Wetenschappers verklaarden dat het ging om voormalige waterputten, gegraven door mensen. Uiteindelijk werd het ontstaan van de gaten nooit volledig opgehelderd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*