Zakelijk

Hoe vind ik de beste elektrische leaseauto?

Wil je graag elektrisch rijden, maar kun jij je de aankoop van zo’n voertuig niet veroorloven? Dan kom je mogelijk bij private lease uit. Doordat de vraag naar elektrische leaseauto’s de laatste jaren is gegroeid, is het aanbod ook groter geworden. Hierdoor weet je misschien niet precies waar je op moet letten. Daarom helpen wij je in deze tekst om de beste elektrische leaseauto te vinden.

Schrijf je wensen op

Als je besloten hebt dat je wilt leasen, ga je misschien direct op zoek naar een elektrische leaseauto. Toch is dit niet de beste aanpak. Het is namelijk beter om eerst je wensen op te schrijven. Hierdoor kun je namelijk filteren in het aanbod. Bepaal onder meer hoe groot de auto moet zijn. Zit je er bijna altijd alleen in? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een kleine auto. Wanneer je een voorkeur voor een merk of model hebt, noteer je dit ook voor jezelf. Hierdoor kost het je uiteindelijk (veel) minder tijd om de beste elektrische leaseauto te vinden.

Kijk naar de actieradius

Wil je een elektrische auto private leasen? Vergeet dan niet om naar de actieradius te kijken. Hieraan kun je namelijk zien hoeveel kilometer je maximaal kunt rijden met de auto als de accu volledig is opgeladen. Denk niet dat iedere elektrische auto dezelfde actieradius heeft, want dat is niet het geval. Er kunnen zelfs grote verschillen in de actieradius zitten. Ben je dag in dag uit veel op de weg te vinden? Dan kun het beste voor een elektrische auto met een hoge actieradius kiezen. Je hoeft in dat geval namelijk niet om de haverklap te stoppen bij een laadstation.

Kijk naar de actieradius

Vergelijk aanbieders met elkaar

Wie de beste elektrische auto wil vinden, kan niet om het maken van een vergelijking heen. Richt je niet tot de website van slechts één leasemaatschappij, want dan kun je alleen de auto’s van dit bedrijf vergelijken. Dit is niet het geval als je een vergelijkingssite gebruikt. Via zo’n site kun je de elektrische auto’s van verschillende leasemaatschappijen met elkaar vergelijken. Je geeft simpelweg jouw wensen door en de site laat je binnen een paar tellen een overzicht zien met elektrische auto’s die hieraan voldoen. Hierdoor ontdek je snel wat de beste elektrische leaseauto is.

Lees de voorwaarden goed door

Een veelgemaakte fout bij het vergelijken van elektrische leaseauto’s is dat mensen vooral naar de prijs kijken. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet te veel wilt betalen voor een leaseauto, maar toch moet jij je nooit door de prijs laten leiden. De voorwaarden zijn namelijk veel belangrijker. Je wilt immers niet dat je na het tekenen van een contract voor private lease ineens voor verrassingen komt te staan. Zet je handtekening daarom altijd pas onder een leasecontract nadat je de voorwaarden goed hebt doorgelezen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button