Wonen & Lifestyle

Tips voor het perfecte tv meubel

Net als een eettafel, salontafel en bij velen een dressoir, mag een televisiekast natuurlijk ook niet ontbreken in de woonkamer. Naast de praktische voordelen, heeft het ook een decoratieve toevoeging aan je interieur. Vooral wanneer je kiest voor een wat groter model, kun je naast de tv zelfs nog kiezen voor een prachtige vaas. Omdat het vinden van een geschikte tv kast best een uitdaging kan zijn, hebben we een aantal handige tips voor je. Want laten we eerlijk zij, je kunt natuurlijk niet de beste tv kopen en deze niet op de juiste manier ten tonele brengen in je woonkamer. Daarnaast is het ook handig om aan wat praktische zaken te denken, zoals een tv kast met deurtjes, zodat je er ook het nodige in kunt opbergen. Kortom, genoeg om rekening mee te houden dus.

Afmeting en ruimte

Bij het kiezen van een tv meubel is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van zowel de televisie als de beschikbare ruimte in je woonkamer. Meet zorgvuldig de breedte, diepte en hoogte van de televisie op en houd rekening met eventuele extra apparatuur, zoals een soundbar, maar natuurlijk ook accessoires zoals een vaas of lamp. Zorg ervoor dat het tv meubel voldoende ruimte heeft om je apparatuur veilig en georganiseerd op te bergen. Overweeg ook de plaatsing van het meubel en of het vrijstaand, aan de muur bevestigd of ingebouwd moet zijn. Heb je niet voldoende ruimte kijk dan eens of je de tv direct aan de muur kunt hangen.

Functioneel en decoratief

Heb je na een flinke zoektocht eindelijk een geschikte tv gevonden, maar ben je ook toe aan een ander tv meubel, dan is het handig niet alleen te kijken naar hoe deze eruit ziet, maar ook of het meubel functioneel is. Vooral wanneer je al niet veel ruimte hebt, is het wel zo prettig dat deze beschikt over wat kastjes of lades, zodat je spullen kunt opbergen. Vooral handig wanneer je kinderen hebt en het speelgoed anders door de kamer slingeren. Niet voor niets zijn dit type meubels voor vele ideaal om te zorgen voor wat extra opbergruimte. Hetzelfde geldt voor een dressoir. Kijk hier dus goed naar, want je zult niet de eerste zijn die achteraf spijt heeft dat ze alleen hebben gekozen voor het uiterlijk en de functionaliteit even links hebben laten liggen.

Functioneel en decoratief

Materiaal en stijl

Het materiaal en de stijl van het televisie meubel spelen een belangrijke rol in de algehele uitstraling van je interieur. Stel dat je een modern interieur hebt, dan is het wat vreemd om er een landelijk meubel neer te zetten. Wat je wel kunt doen, is bijvoorbeeld kiezen voor vintage. Dit zorgt ervoor dat je van je televisie meubel direct een eyecatcher maakt, waardoor je interieur een andere look en feel krijgt. Is dat toch niet helemaal zo je ding, dan is het handiger om te kiezen voor een meubel die qua kleur en stijl volledig aansluit op de rest van je interieur. Wil je het geheel dan toch wat opfleuren, dan kan dit altijd nog met accessoires.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button