Terrorisme

Twin Towers neergehaald bij terroristische aanslag

Twin Towers neergehaald bij terroristische aanslag
neergehaald bij terroristische aanslag

11 september – Dinsdag werd een dag die niemand in Amerika en wellicht de gehele wereld nooit meer zal vergeten. Terroristen vlogen met gekaapte vliegtuigen in de Twin Towers en het Pentagon.

Om 8.45 uur vloog er een vliegtuig in één van de Twin Towers, het economische centrum van Amerika. Men dacht aanvankelijk aan een , maar nadat ook een tweede vliegtuig in de andere werd geboord ontstond er grote paniek.

De gedachten aan een terroristische aanslag werden bevestigd toen er even later ook nog een gekaapt toestel in het Pentagon vloog. De terroristen hadden het voorzien op de gebouwen die stonden voor de macht van Amerika. De Twin Towers waren het economische financiële centrum van Amerika en het Pentagon de thuisbasis van het militaire front en de CIA. Een vierde toestel was op weg naar Washington, maar de inzittenden konden de kapers overmeesteren, waarna het toestel neerstortte.

De Twin Towers en omliggende gebouwen van het stortten in, Hierdoor leek de wijk Manhattan van New York op een oorlogsgebied. Meer dan 2900 mensen overleefden de in New York niet. Ook waren er vele gewonden te betreuren.

Als eerste verdachte werd al gauw Osama Bin Laden aangewezen. De miljonair uit Afghanistan stond bekend om zijn haat tegen de Westerse wereld en voerde al jaren een heilige oorlog tegen onder andere Amerika.

Na 11 september 2001 verklaarde de Verenigde Staten het terrorisme de oorlog toe. Bush sprak het land toe en stelde de gehele wereld voor een keuze: “Of jullie staan aan onze kant, of jullie staan aan de kant van de terroristen!” Na de aanslagen begonnen de Verenigde Staten met de oorlog tegen terrorisme.

In de jaren na de aanslagen op de Twin Towers kwamen er diverse complottheorieën naar buiten, waarbij onder meer de Amerikaanse overheid aangewezen werd als brein achter de aanslagen.

Hier vind je alles over 11 september

Share

Gerelateerde artikelen

5 Reacties

  1. Als ik dit lees heb ik pas door hoe blij we kunnen zijn dat dit ons niet overkomt. We leven niet met hongersnood of oorlog, we hebben een geweldig leven ! Daar moeten we blij mee zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button