Terrorisme

OPEC gijzeling

OPEC gijzeling
OPEC gijzeling

21 december – Zes terroristen die zich Arm van de Arabische noemden, drongen binnen in het OPEC-hoofdkwartier en wisten 70 personen te gijzelen. Drie personen werden hierbij vermoord.

De terroristen kwamen in tegen de imperialistische ‘samenzwering’ van Israël en de Verenigde Staten. Al snel werden de eisen van de terroristen duidelijk. Een van de eisen was dat er een franstalige tekst op de voorgelezen zou worden, die iedere twee uur herhaald moest worden. Er werd besloten om in te gaan op deze eisen en er werd ook een van Austrian Airlines ter beschikking gesteld. Er konden ook al snel gijzelaars met Oostenrijkse nationaliteit vrij gepraat worden.

Met een ter beschikking gestelde bus werden de terroristen met de 33 overgebleven gijzelaars naar de luchthaven van gebracht. De kreeg na het opstijgen de opdracht om naar Algiers te , waar de gijzelaars in ruil voor een vrije aftocht werden vrijgelaten. De terroristen konden op 31 december 1975 compleet ongehinderd naar Lybië afreizen. Later zijn een aantal van hen en veroordeeld.

Share

Gerelateerde artikelen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button