Entertainment

Patrick Swayze overleden aan alvleesklierkanker

Patrick Swayze overleden aan alvleesklierkanker
Patrick Swayze overleden aan alvleesklierkanker

14 september 2009 – De Amerikaanse acteur Patrick Swayze die voornamelijk bekend werd door zijn rol in Dirty Dancing overleed op 57 jarige leeftijd na anderhalf jaar aan alvleesklierkanker geleden te hebben.

Patrick Wayne Swayze werd op 18 augustus 1952 geboren in het Amerikaanse Houston. Al op jonge leeftijd bleek dat acteren en dansen hem net als bij zijn moeder in het bloed zat. Patrick Swayze nam veel danslessen en sloot zich uiteindelijk aan bij het Eliot Feld Ballet Company.

Met de rol van dansleraar in Dirty Dancing werd Patrick Swayze echt bekend. Zijn ingezongen soundtrack ‘She’s Like The Wind’ kwam in de top 10 terecht. Met zijn rol in de geroemde televisieserie North and South breidde Patrick Swayze zijn bekendheid nog meer uit.

In maart 2008 werd bekendgemaakt dat Patrick Swayze leed aan alvleesklierkanker. In eerste instantie reageerde hij zeer goed op de behandelingen en zette hij diverse werkzaamheden voort. Toch verslechterde zijn toestand en op 14 september 2009 overleed Patrick Swayze in Los Angelos.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button