Rassenrellen in Detroit ten einde

Rassenrellen in Detroit

Rassenrellen in Detroit

– In de zwarte wijk van de Amerikaanse stad kwamen bij gevechten tussen de zwarte bevolking en de politie 43 mensen om het leven. De rellen begonnen op 23 juli en duurden in totaal vijf dagen.

In de werd al een lange tijd een strijd gestreden tussen de blanke inwoners en de Afro-Amerikanen. De regering voerde de Civil Rights Act en de Voting Rights Act in, in 1964 en 1965, maar toch vonden de Afro-Amerikanen dat ze achtergesteld bleven.

De rellen begonnen toen de politie een controle uitvoerde in de wijk en er 82 mensen gearresteerd werden die een feestje aan het organiseren waren. Toen de politie weer vertrok begon een klein gedeelte van de verzamelde menigte hun frustraties en agressie te botvieren op winkelramen en lichtbakken. De zwarte bevolking voelde zich door de politie onderdrukt en gediscrimineerd.

Het duurde niet lang of het vandalisme verspreidde zich over de gehele wijk en het noordwesten van de stad. De Nationale Garde werd na 48 ingeschakeld om het geweld de kop in te drukken.

Het lukte de militaire politie om drie dagen later het geweld de kop in te drukken. Er kwamen wel 43 mensen om het leven, er raakten 1189 gewond en ruim 7000 mensen werden gearresteerd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*