President Franklin D. Roosevelt overleden

President Franklin D. Roosevelt overleden

Franklin D. Roosevelt

– De gezondheid van de 32e president van Amerika, , ging al jarenlang sterk achteruit. Desondanks stierf hij vrij plotseling gedurende zijn vierde ambtstermijn en werd 63 jaar oud.

Franklin Delano Roosevelt werd geboren op 30 januari 1882 in Hype Park, New York. Hij kwam uit een rijke familie van Nederlandse afkomst. Zijn politieke carrière begon in 1910 als lid van de senaat van New York.

Van 1913 tot 1920 was hij onderminister van Marine. In 1921 kreeg Roosevelt kinderverlamming, zijn complete onderlichaam raakte verlamd. In 1927 was hij volledig genezen en vervolgde hij zijn politieke carrière.

In 1928 werd hij gouverneur van New York. Hij hielp New York herstellen na de Beurskrach van 1929. Franklin Roosevelt was van 1933 tot aan zijn dood in 1945 president van Amerika. Hij was de enige president die vier maal gekozen werd.

Tijdens zijn bezoek aan Afrika en Europa in 1945 ging het hard achteruit met de gezondheid van Roosevelt. Twintig jaar hard werken en het vele gerook werden hem uiteindelijk fataal. Franklin Roosevelt stierf in Warm Springs, Georgia.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*