Budd Dwyer pleegt zelfmoord voor televisiecamera’s

Budd Dwyer pleegt zelfmoord voor televisiecamera's

Budd Dwyer pleegt voor televisiecamera's

– Voormalig senator van Pennsylvania, Budd Dwyer, schoot zichzelf tijdens een persconferentie voor de camera’s door zijn hoofd en stierf ter plekke.

Budd Dwyer werd geboren op 21 november 1939. Na zijn studie werd hij leraar Sociale Wetenschappen. Als Republikein was hij tussen 1965 en 1970 lid van het Huis van Afgevaardigden en van 1970 tot 1980 was hij lid van het Senaat. Sinds 1980 was hij daar penningmeester.

Als penningmeester werd hij ervan beschuldigd steekpenningen aangenomen te hebben van bedrijven. Het ging om 300.000 Dollar. De maximale straf die Dwyer kon krijgen was een gevangenisstraf van 55 jaar en een boete van 300.000 Dollar.

Een dag voor de uitspraak kondigde Dwyer een persconferentie aan. Men dacht dat hij aan zou kondigen dat hij zou stoppen met zijn werk als penningmeester. Na een deel van zijn speech voorgelezen te hebben, gaf hij aan drie van zijn medewerkers een envelop, waar later onder andere een afscheidsbrief aan zijn familie in bleek te zitten, en pakte zelf uit een envelop een pistool.

Voordat hij zichzelf voor alle camera’s door zijn mond schoot, sprak hij zijn laatste woorden tegen toegesnelde omstanders: "Don’t, this will hurt someone." 

Later ontstond grote commotie toen bleek dat sommige aanwezige tvzenders de zelfmoord zonder waarschuwing voor het publiek in het nieuws uitzonden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*