Legerhelikopter neergestort bij luchtvaartshow in Mannheim

Legerhelikopter neergestort bij luchtvaartshow in Mannheim

Legerhelikopter neergestort bij luchtvaartshow in Mannheim

1982 – Tijdens een luchtvaartshow in Mannhein stortte een Boeing CH-47 Chinook legerhelikopter op een nabijgelegen snelweg. Alle 46 inzittenden kwamen hierbij om het leven.

De helikopter was ingeschakeld om enkele sky-divers te droppen. Aanvankelijk moesten er twee helikopters ingezet worden, maar uiteindelijk besloten de sky-divers om in één helikopter plaats te nemen en zodoende te proberen een nieuw record te vestigen. Er was slechts plaats voor 33 passagiers waardoor er 11 sky-divers moesten blijven staan.

Het opstijgen ging zonder problemen, maar op een hoogte van ongeveer 3.000 meter meldde de piloot een flikkerend lichtje en een vreemd geluid. Ze wilden weer gaan landen. De bemanning ontdekte echter op 200 meter hoogte dat er te weinig ruimte was om te landen. De helikopter moest over de snelweg vliegen en daar in een weiland landen.

Op het moment dat de bemanning richting het weiland stuurde, brak de voorste propeller af. De helikopter raakte onbestuurbaar en stortte neer, waarna een enorme explosie volgde. Alle inzittenden waren op slag dood.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*