Milan Obrenovic, voormalige Servische vorst, overleden

Milan Obrenovic, voormalige Servische vorst, overleden

Milan Obrenovic, voormalige Servische vorst,

– De voormalige vorst en van Servië overleed in Wenen. Ondanks dat hij sinds 1889 niet meer op de troon zat, had hij veel invloed op de Servische regering.

Milan was de zoon van Milos Obrenovic en het neefje van de toenmalig vorst. Hij werd op 22 augustus 1854 geboren in Marasesti, maar werd opgevoed in Parijs. Na de moord op zijn neef, vorst Michael III werd Milan de nieuwe vorst van Servië.

De eerste vier jaar werd de regering overgenomen door de premier, maar nadat Milan meerderjarig werd, nam hij in augustus 1872 de regering op zich. Door de nauwe betrekkingen met en Hongarije, gepaard met zijn frivole levensstijl, werd Milan niet geliefd bij zijn volk. Daarnaast scheidde zijn vrouw Natalie scheidde van hem in 1886 en vertrok met hun zoon, kroonprins Alexander naar het buitenland.

Milan Obrenovic maakte als koning enkele oorlogen mee, onder andere met Turkije en Bulgarije. De oorlog met Bulgarije kostte hem echter het koningschap. In overleg met de regering trok hij zich terug als koning, waarna zijn zoon gekroond werd tot koning van Servië.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*