Keizer Hirohito begraven in Japan

Keizer Hirohito begraven in Japan

Hirohito begraven in

– De Japanse keizer Hirohito is in het keizerlijk mausoleum Hachioji in Japan begraven. De begrafenis, die destijds ongeveer 80 miljoen gulden kostte, werd bijgewoond door afgevaardigden  uit 163 landen.  

Hirohito werd op 29 april 1901 op paleis Aoyama in Tokio geboren. Hij was de zoon van de kroonprins Yoshihito en prinses Sadako. Op 10 november 1928 nam hij de troon over van zijn zieke vader. Hirohito was de 124ste keizer van Japan.

Onder zijn bewind begon Japan de oorlog tegen de Amerikanen en werden grote delen van Zuid-Oost Azie bezet. Het was ook tijdens zijn regeerperiode dat Tokio, Hiroshima en Nagasaki door de Amerikanen gebombardeerd werden. Tot de Tweede Wereldoorlog had Hirohito een goddelijke status. Na de oorlog werd hij slechts het symbolische hoofd van Japan.

Toch bleef de keizer populair in Japan. Hij bevond zich vaak tussen de mensen en liet zijn gezicht op veel openbare plekken zien. Daarnaast hielp hij Japan opbouwen en bouwde hij goede buitenlandse relaties op.

Hij overleed op 7 januari 1989 en werd opgevolgd door zijn zoon. Hirohito was de langstzittende keizer van Japan en zijn begrafenis was de duurste begrafenis ooit.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*