Politiek

Wilhelm Gustloff vermoord

Wilhelm Gustloff vermoord
Wilhelm Gustloff vermoord

4 februari 1936 – De leider van de NSDAP in Zwitserland, Wilhelm Gustloff, werd vermoord door David Frankfurter. Gustloff werd door vier kogels getroffen en overleed aan zijn verwondingen.

Wilhelm Gustloff werd geboren op 30 januari 1895 in Schwerin, Duitsland. Gustloff volgde verschillende middelbare studies waarna hij later de opleiding voor bankkoopman deed.

Gustloff had van jongs af aan al veel gezondsheidsproblemen, zo leed hij aan ontstekingen aan zijn keelkop en aan chronische longproblemen. Hierdoor hoefde hij niet in militaire dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In 1917 verhuisde hij naar Zwitserland en daar sloot hij zich in 1929 aan bij de NSDAP. In 1932 werd hij zelfs leider van de NSDAP in Zwitserland, mede doordat hij meer dan 5000 leden had geworven in vier jaar tijd.

Uiteindelijk werd Gustloff vermoord door zijn vroegere studiegenoot David Frankfurter, zoon van een Rabbijn. Later werd Gustloff uitgeroepen door de Nazi als nationale martelaar. In 1937 werd het nieuwe passagiersschip van de Nationaal Socialistische organisatie Kraft durch Freude naar hem vernoemd door Adolf Hitler. Wilhelm Gustloff werd 41 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button