Fidel Castro afgetreden

Fidel Castro afgetreden

Fidel Castro afgetreden

– De Cubaanse leider, die sinds 1959 aan de macht was in het land, besloot om af te treden als . Hij had eerder al de macht overgedragen aan zijn broer Raul Castro. Er waren al langer geruchten dat zijn gezondheid Castro in de steek liet.

Fidel Alejandro Castro Ruz was op 2 januari 1959 aan de macht gekomen in . Door middel van een staatsgreep werd hij premier. Hij leidde op een eigenzinnige manier het land en had in de Verenigde Staten een aartsvijand. Toch had Fidel Castro ook veel politieke medestanders.

De op 13 augustus 1926 geboren Castro had na een zware darmoperatie al tijdelijk de macht aan zijn vijf jaar jongere broer Raul overgedragen. Zijn ziektebed zorgde ervoor dat Fidel niet meer voldoende in staat was om het land te regeren. Castro was ook al bijna twee jaar niet meer in het openbaar verschenen en sommigen riepen dat hij al overleden was.

Via een brief op de website van zijn partij maakte Castro zijn aftreden bekend. Enkele dagen na het bericht werd Raul Castro gekozen tot de nieuwe van Cuba.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. The Castro crimenals are out of time, just drag them to The Haque , the only place for the bandits

Laat wat van je horen

*