Zakelijk

Waarom steeds meer jongeren kiezen voor de techniek

De laatste jaren is er een opvallende trend onder jongeren: steeds meer jongeren kiezen namelijk voor een opleiding of carrière in de techniek. Een opmerkelijke ontwikkeling, want de technische branche werd lange tijd vooral geassocieerd met de oude generatie. Hierdoor kampte de sector met een tekort aan jong talent. Gelukkig is dit tegenwoordig verleden tijd. Benieuwd waarom steeds meer jongeren kiezen voor technische banen? Lees er alles over in dit blog.

1.      Grote kans op een baan

Tegenwoordig is er een enorme vraag naar technische vakmensen. Op elk opleidingsniveau. Starters op de arbeidsmarkt hebben een hoge baangarantie. Werkgevers staan namelijk te springen om je komst na het afronden van je opleiding. Goed nieuws, want dat betekent dat je niet actief op zoek hoeft naar een baan.

2.      Aantrekkelijk salaris en goede arbeidsvoorwaarden

Door de grote vraag naar personeel in de techniek is het salaris vaak aantrekkelijk. Ga je als starter werken in de techniek? Dan kun je rekenen op een hoger salaris dan in andere sectoren. Voor een functie op mbo-niveau kun je rekenen op een salaris tussen de €2.500,- en €4.000,- bruto. Een reden voor veel mensen om dus te kiezen voor een opleiding in de techniek of zich om te laten scholen.

3.      Gegarandeerde toekomst

Gegarandeerde toekomst

De technische branche ontwikkelt zich razendsnel. Daardoor zal het aanbod in technische vacatures blijven stijgen. Waar andere taken, en dus ook beroepen, straks worden overgenomen door technologische ontwikkelingen, zal technische kennis belangrijk blijven. Jij bent straks dus onmisbaar voor onze samenleving!

Werken in de techniek? Volg deze opleidingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen de techniek, zowel op mbo-, hbo- en wo-niveau. Denk bijvoorbeeld aan de opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica of technische bedrijfskunde. Wil je werken in de techniek, maar heb je geen diploma op zak? Geen zorgen! Nu het tekort aan technici zo groot is, zijn bedrijven op zoek naar gemotiveerde mensen met technische affiniteit en de wil om te leren. In de techniek kun je dus zonder volledige mbo-opleiding aan de slag door je ambitie en affiniteit voor de techniek te laten zien.

Wil je de zoektocht naar een baan liever uitbesteden? Synsel Techniek neemt al jouw zorgen uit handen. Samen met een gespecialiseerde adviseur bespreek je jouw wensen en ambities, zodat hij aan de hand hiervan dé perfecte baan voor jou kan vinden!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button