Zakelijk

Pakketten versturen als bedrijf

Je hebt een eigen bedrijf en je orders beginnen te binnen te stromen. Helemaal top! Hoe ga je te werk als het gaat om het versturen van al je pakketten? Welke verzendpartner is het beste? Misschien wil je wel met meerdere verzendpartners samen werken. Genoeg om over na te denken dus. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op het versturen van pakketten en geven we je graag een handige tip waarmee je efficiënt te werk kunt gaan!

Orders verzamelen

De eerste stap is het verzamelen van de producten die zijn besteld. Met de pakbon in je hand loop je langs je producten om de juiste er tussenuit te pakken. Je verpakt ze netjes zodat ze veilig bij de klant aan kunnen komen.

Labels printen

Welke verzendpartner pas het beste bij je pakket? Dit hangt af van de grootte van het pakket en waar het pakket heen moet. Nadat je zorgvuldig hebt berekend welke verzendpartners het goedkoopste is voor de bestellingen, vul je het adres van de klanten in en print de labels. Drie keer controleren of het adres klopt, een typ ongeluk zit in een klein hoekje! Je stopt de pakbon in het pakket en sluit je de verpakking. Label erop plakken en hij is klaar om verstuurd te worden.

Pakketten wegbrengen

Je laadt je pakketjes in de auto en levert ze netjes bij de juiste verzendpartners af. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je klant een e-mail ontvangt met verzendinformatie en een tracking link zodat ze gemakkelijk het pakket kunnen volgen.

Pakketten wegbrengen

Tijd en geld besparen

Het is 2022, natuurlijk is er een veel eenvoudigere manier om je pakketten te versturen! Met het juiste verzendsysteem kun je dit veel efficiënter aanpakken:

  • Geen gedoe met abonnementskosten, je betaalt alleen wanneer je iets verstuurd
  • Meerdere verzendpartners met één aanspreekpunt
  • Je webshop gekoppeld aan het verzendsysteem waardoor het handmatig invoeren van klantengegevens verleden tijd is
  • Geld besparen omdat je meelift op het pakketvolume die je samen met andere webwinkels opbouwt
  • Je pakketten laten ophalen door de verzendpartner waarmee je samenwerkt
  • Automatisch een e-mail met verzendinformatie versturen

Je kunt een verzendsysteem gemakkelijk aan je webshop koppelen. Zodra er een bestelling wordt geplaatst, wordt er een pakbon aangemaakt met een barcode. Je scant eenvoudig de barcode en het label staat direct voor je klaar. De labels kun je met een A4-printer of een labelprinter printen. Daarna hoef je de pakketten alleen nog maar klaar te zetten voor de vervoerder die de pakketten op een vast moment bij je komt ophalen.

Klinkt dit gemak als muziek in je oren?

Neem dan snel een kijkje op https://shops-united.nl/ en ontdek hoe jij je verzendsysteem kunt automatiseren en vereenvoudigen!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button