Zakelijk

Mercedes Sprinter, Duitse bestelwagen in een Nederlandse verpakking

Als je op zoek bent naar een geschikte bedrijfswagen, komt een Mercedes Sprinter zeker in aanmerking. Een merk als Mercedes behoeft weinig introductie. Een keuze voor de Mercedes Sprinter is kiezen voor Duitse degelijkheid. Wist je echter dat deze Duitse bestelwagen in een Nederlandse verpakking wordt geleverd?

Mercedes Sprinter de functionele bedrijfswagen

De Mercedes Sprinter is in 1995 in productie genomen. Het model is geïntroduceerd als de opvolger van de TN bus. De Mercedes Sprinter werd direct goed ontvangen door het grote publiek. De verkoopcijfers van het model waren direct prima te noemen. Het model past perfect in het DNA van het merk uit Stuttgart. De Mercedes Sprinter is voorzien van alle praktische gemakken die je verwacht aan te treffen in dit soort bedrijfswagens, is technisch van hoogstaande kwaliteit en heeft een zeer prettig rijgedrag. De naamgeving van het  basismodel is dan ook “Functional”, een titel die volledig past bij de Sprinter. Als je op zoek bent naar een functionele bedrijfswagen komt de Mercedes Sprinter zeker in aanmerking.  

De Nederlandse verpakking van de Mercedes Sprinter

De Nederlandse verpakking van de Mercedes Sprinter wordt vormgegeven door Bertrand Janssen. Deze Nederlandse ontwerper geeft alle bedrijfswagens van Mercedes-Benz vorm. Alleen al aan de Mercedes Sprinter heeft deze ontwerper een flinke klus. Eén van de kenmerken van de Mercedes-Benz Sprinter is de enorme keuze uit carrosserievarianten. Je kunt kiezen voor een bescheiden bestelbus tot een bestelwagen van een enorm formaat.

Keuzemogelijkheden in Mercedes Sprinters

Zoals aangegeven zijn je keuzemogelijkheden in Mercedes Sprinter uitvoeringen groot en veelzijdig. Je kunt onder andere de keuze maken voor een bestelwagen met open laadbak of dubbele cabine. Daarnaast is er in ieder gewenst formaat wel een geschikte Mercedes Sprinter te vinden. De verschillende formaten worden aangegeven met aanduidingen als L2 en L3. Binnen dit laatste segment heb je zelfs de keuze uit hoogteverschillen binnen het modellen aanbod. Dit wordt aangegeven met afkortingen als L2h2 en L3h3. Naast de grote hoeveelheid diesel uitvoeringen, kun je sinds 2020 ook de keuze maken voor de Mercedes Benz e-Sprinter. Je keuze hierin is minder groot want dit model wordt op het moment van schrijven aangeboden in slechts twee uitvoeringen.

Mercedes Sprinter voorwiel- of achterwiel aangedreven?

Een van de keuzes die je moet maken als je op zoek bent naar een Mercedes Sprinter occasion is of het model voorwiel- of achterwiel aangedreven moet zijn. De modellen van voor 2018 zijn achterwielaangedreven. De modellen die vanaf dat jaar de Mercedes fabriek verlaten hebben, zijn voorwiel aangedreven. Een ander verschil tussen de recentere en de wat oudere modellen is het laadvermogen van de Mercedes Sprinter. Bertrand Janssen heeft wat ruimte in de Sprinter gevonden. De nieuwere modellen bieden net iets meer laadvermogen. Wellicht zijn dit net de centimeters laadruimte waar jij op zoek naar bent.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button