Zakelijk

Drie marketplaces die elk bedrijf moet overwegen!

Je webshop is de belangrijkste plek voor de verkoop van je bedrijf, maar wist je dat dit niet de enige bron van inkomsten van je bedrijf hoeft te zijn? Het is namelijk erg slim om te verkopen via een marketplace! Hiermee creëer je een bredere doelgroep, omdat je je niet alleen meer focust op mensen die jou kennen, maar ook op gebruikers van deze marketplace. Er zijn online veel marketplaces te vinden die jouw bedrijf kunnen helpen. We noemen er drie!

1. Marktplaats

Marktplaats begon als een online marketplace om tweedehands items te verkopen. Dit werd voornamelijk gedaan door particulieren, maar dat is niet meer het geval. Tegenwoordig is Marktplaats namelijk ook erg toegankelijk voor bedrijven. Je biedt jouw product simpelweg aan in de zoekresultaten van Marktplaats, waardoor het op het eerste oog lijkt alsof je een particulier bent die diens product aanbiedt. Op Marktplaats is het zelfs mogelijk om te adverteren, waardoor jij ervan zeker bent dat je bovenaan de zoekresultaten verschijnt.

2. Bol.com

Het enige nadeel van Marktplaats is dat het nog altijd gezien wordt als tweedehands marketplace, wat vaak ten koste gaat van de kwaliteit. Wil jij je vingers hier niet aan branden, dan is Bol.com een uitstekend alternatief. Deze website kent meer gebruikers dan Marktplaats: het is namelijk de grootste marketplace in Nederland. Dagelijks gebruiken 2.5 miljoen mensen deze website: door jouw producten hier aan te bieden, bereik je dus gemakkelijk een groot aantal nieuwe potentiële klanten. Verkopen via Bol.com is voor een bedrijf erg makkelijk: zodra je een geverifieerd bedrijfsprofiel hebt aangemaakt, kun je beginnen met verkopen!

3. Amazon

Wil jij je focussen op een internationale markt? Dan is het slim om te kiezen voor Amazon. In Nederland lukt het deze gigant nog niet om te concurreren met Bol.com, maar wereldwijd gezien is dit de grootste marketplace beschikbaar. Gebruik maken van deze marketplace is dan ook niet gratis: maandelijks betaal je als bedrijf €39,- om te mogen verkopen, waarna je ook nog eens 15% commissie betaalt per verkocht product. Dit laat het misschien onaantrekkelijk klinken, maar niets is minder waar: de resultaten die je boekt door je producten op Amazon aan te bieden, zijn het zeker waard!

Advies van een online marketingbureau

Het kan lastig zijn om te besluiten van welke marketplaces jij met je bedrijf zoal gebruik wil maken. Een online marketing bureau als Traffic Today helpt je hier graag mee! Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van e-commerce en weten dus ook precies waar er voor jouw bedrijf kansen liggen. Kom in contact en ontvang vrijblijvend advies!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button