Zakelijk

3 tips voor het geven van een relatiegeschenk

Het geven van een relatiegeschenk is altijd een goed idee. Je spreekt hiermee bijvoorbeeld je dankbaarheid uit, aan je klanten of aan je personeel. Ook is het met relatiegeschenken mogelijk om gericht marketing te voeren. Daarbij is het wel zaak dat je de juiste relatiegeschenken geeft.

Wat de juiste relatiegeschenken zijn? Dat hangt heel erg van de situatie af, maar je kunt hoe dan ook onderstaande 3 tips opvolgen. Met deze tips ben je in staat om op de juiste manier de beste relatiegeschenken weg te geven.

Tip 1: bepaal aan wie je het geschenk wilt geven

Allereerst moet je bepalen aan wie je het relatiegeschenk wilt geven. Wil je bijvoorbeeld aan je klanten de geschenken geven? Dan is het verstandig om de producten te laten bedrukken. Geef bijvoorbeeld waterflesjes met logo. Doordat de klant voortdurend jouw logo ziet, kruipt je bedrijf als het ware in zijn/haar brein. Dat is precies waar marketing omdraait, waardoor zo’n ietwat simpel waterflesje plots een heel slim marketingmiddel wordt.

Ben je van plan om aan je personeel een relatiegeschenk te geven? Dan is het verstandig om voor een gepersonaliseerd product te kiezen. Door de producten te personaliseren, laat je aan je personeel zien dat je hier echt moeite voor hebt gedaan. Dat roept ongetwijfeld een tevreden gevoel bij je werknemers op, waardoor zij net dat stapje extra voor je zetten.

Tip 2: kies voor een praktisch product

Het heeft geen zin om nutteloze promotieartikelen weg te geven. Het heeft ook geen zin om nutteloze relatiegeschenken te geven. Die eindigen namelijk maar op één plek: in de prullenbak. Het is daarom juist de kunst om praktische producten als relatiegeschenk te geven.

Een goed voorbeeld hiervan is een aansteker. Veel mensen gebruiken binnen- of buitenshuis een aansteker, waardoor dit een prima cadeau is om te geven. Waar je dan het beste voor kunt kiezen, is de aansteker bedrukken. Door de aansteker met je logo of bedrijfsnaam te bedrukken, sla je twee vliegen in één klap.

Tip 3: geef het geschenk in een leuke verpakking

geef het geschenk in een leuke verpakking

Wil je één van de genoemde voorbeelden van relatiegeschenken geven? Dan is het belangrijk om dit in een leuke verpakking te doen. Dit laat onder meer zien dat je tijd en aandacht aan het cadeau hebt besteed. Dat zorgt ervoor dat de ontvanger nog blijer met het cadeau is. De ontvanger waardeert het gebaar bovendien des te meer.

Daarnaast is een leuke verpakking ook gewoon mooi om te zien. Je laat hiermee een goede indruk achter en je komt met écht iets op de proppen. Ideaal als je bij klanten langskomt om het relatiegeschenk af te geven.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button