Wonen & Lifestyle

Zo kun jij in de schaduw zitten in jouw tuin

De zomer komt er weer aan, en dat betekent dat we weer lekker in de tuin kunnen gaan zitten. Genieten van het zonnetje is natuurlijk heerlijk, maar soms even verschuiven naar een wat koeler plekje in de schaduw is ook zeker gewenst. Daarnaast is te veel zon ook helemaal niet goed voor onze huid. Daarom is het belangrijk dat je ook plekken met schaduw in je tuin creëert. In deze blog vertellen wij jou meer over hoe jij schaduw in de tuin kunt maken.

Schaduw met tuin accessoires

Allereerst de makkelijkste optie. Er zijn in tuincentra, of natuurlijk online, genoeg tuin  assecoires te vinden die jij in je tuin kunt plaatsen om schaduw mee te maken. Zo heb je natuurlijk verschillende parasols, zoals zweefparasols en parasols die je aan de muur van je huis kunt monteren en kunt uitrollen wanneer dit gewenst is. Verder kun je ook mooie schaduwdoeken voor in de tuin kopen. Deze kun je zowel horizontaal als verticaal ophangen, waardoor dit een perfecte mogelijkheid is voor iedere tuin om schaduw te maken, en ziet er daarnaast ook nog eens erg leuk uit.

Schaduw maken met planten

Schaduw maken met planten

Wil jij jouw tuin een natuurlijker uiterlijk geven en tegelijkertijd schaduw creëren? Dan kun je ook uitstekend plekken met schaduw maken door planten in je tuin te plaatsen. Denk daarbij aan een een stel mooie grote bomen in je tuin. Een mooie grote eikenboom, of een esdoorn die in de herfst mooi rood kleurt zijn opties om jouw tuin meer schaduw te geven. Bomen planten is niet alleen een zeer effectieve manier om schaduw te maken, maar geeft daarnaast door de bladeren ook een mooi licht en schaduw patroon in de tuin.

Bouwen om schaduw te krijgen

Je kunt natuurlijk ook jouw tuin zo bouwen om meer schaduw te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een pergola bouwen en hieronder jouw tuinset plaatsen. Het zeil dat bij een pergola gebruikt wordt laat vaak toch nog een klein beetje zonlicht door. Dit vinden veel mensen toch wel fijn. Met deze soorten pergola’s kun je zelf ook kiezen of je de overkapping wilt, of dat je het zeil inrolt. Zo kun je lekker overdekt genieten van de lunch in de schaduw, of kun je hier lekker in het zonnetje zitten. Verder kun je een leuk tuinhuisje, met overkapping in je tuin plaatsen.

Schaduw in de tuin is belangrijk voor het comfort en natuurlijk ook belangrijk om jouw huid tegen te veel zon te beschermen. Plaats parasols in je tuin, of kies voor een natuurlijke optie met mooie bomen. Een pergola is ook een stijlvolle en praktische oplossing om schaduw te maken in de tuin.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button