Wonen & Lifestyle

Van houten kerstbomen tot botanische kerstdecoraties: deze kersttrends wil je niet missen!

Het is leuk om met de feestdagen originele kerstdecoraties te kiezen. De old school kerstversieringen kennen we inmiddels immers allemaal wel: het is toffer om mee te gaan met de trends. Er zijn een heleboel kersttrends om uit te kiezen! Hier kun je allemaal aan denken.

Houten kerstbomen in huis

Hoewel de echte kerstboom met dennennaalden nog altijd een plaatje is in huis, zijn er vandaag de dag ook veel alternatieve kerstbomen te vinden. Houten kerstbomen zien we bijvoorbeeld steeds vaker in de woonkamer staan! Dit oogt toch weer heel anders in huis. Het is absoluut een originele blikvanger! Kies uit een houten boom van stevige latjes of juist een boom in een spiraalvorm. En je kunt de houten boom nog altijd decoreren: met draadverlichting en kerstballen bijvoorbeeld. Zo geniet je nog zeker van het vertrouwde kerstgevoel.

Een houten kerstboom is ook nog eens een duurzame keuze: zo’n boom gaat immers jarenlang mee. Dat zit wel anders met de boom van dennennaalden: die doe je na een paar weken weer de deur uit. Ook kunstkerstbomen hebben na een aantal seizoenen de beste tijd vaak wel gehad. Met een kerstboom van hout maak je daarentegen een bewustere keuze: jaar in, jaar uit blijft deze boom mooi. Zeker als je kwalitatieve houten kerstbomen kiest, van Spira of Yelka. Zo’n houten boom is een plaatje in je interieur!

Hangende kerstdecoratie

Of kerstdecoratie altijd maar op de grond of op een meubelstuk moet staan? Hoewel we hier vaak voor kiezen, zijn er juist meer opties mogelijk. Denk ook eens aan hangende kerstdecoratie. Dat zorgt voor een grappig aanzicht! Zo kun je de spiraalvormige kerstboom, waar we het hierboven al over hadden, ook ophangen aan het plafond. Op die manier hangt de boom op speelse wijze in de woonkamer: dit valt absoluut op.

Een ander populair idee is om een houten lat onder het plafond te bevestigen met twee stukken touw aan de uiteinden, en hier verschillende versieringen aan te hangen. Bevestig bijvoorbeeld een lichtslinger aan de lat, evenals kerstballen en -ornamenten. Heb je een lange hanglamp boven de eettafel? Dan kun je dit idee ook hier verwezenlijken, door aan de lamp kerstballen of andere versieringen vast te maken. Hangende kerstdecoraties geven een unieke look in huis!

Minimalistische kerstdecoratie voor het moderne interieur

In het moderne interieur zien we dat steeds meer mensen kiezen voor minimalistische kerstdecoraties. Minder is meer: dit is het idee dat wordt aangehangen. Hier past de houten kerstboom goed bij, aangezien deze boom rustiger oogt dan de oorspronkelijke kerstboom. Verder kun je de styling van de boom eenvoudig houden, door bijvoorbeeld een enkele kleur terug te laten komen en een kleine selectie van kerstballen in de boom te hangen. Ga verder voor subtiele kerstballen en -ornamenten, met een rustige print of zelfs alleen in een zachte kleur zonder tierelantijntjes. Als je interieur er verder ook rustig en strak uitziet, vormt dit een betere match dan een drukke boom.

Haal daarnaast niet zoveel poespas in huis. Het is verleidelijk om veel kerstversieringen te shoppen, maar eenmaal thuis weet je soms simpelweg niet waar je het kwijt kunt. Je kunt daarom beter een selectie maken van de versieringen waar je écht blij van wordt, en deze een goed plekje geven. Dit past in het straatje van minimalistische kerstdecoratie!

Kerstversieringen in Amerikaanse stijl

Kerstversieringen in Amerikaanse stijl

Ben je niet op zoek naar minimalistische kerstversieringen, maar wil je juist helemaal uitpakken? Neem een voorbeeld aan Amerikaanse kerstdecoratie. In de Verenigde Staten zijn de kerstversieringen echt next level. Hier pakt men enorm uit met de decoraties. Daar kunnen we in ons koude kikkerlandje nog iets van leren! We zien dit terugkomen in de kersttrend vol glitter en glamour. Kies voor de kleur goud als hoofdthema in je kerstdecoratie. Goud valt natuurlijk veel meer op dan het subtielere zilver! Ook glitters mag je terug laten komen in de decoratie: kies voor kerstballen met glitters, evenals kerstfiguurtjes met glitters. Ook wat betreft de tafeldecoratie heb je veel opties: van wijnglazen met een gouden randje tot servetten met een print van confetti.

Nog meer kerstversieringen in de Amerikaanse stijl? Als je een schouw in huis hebt, kun je hier kerstsokken aan hangen: ook dit idee is afkomstig van een Amerikaanse kersttraditie. Verder staat de kerstman wat meer centraal. Draag een kersttrui met de kerstman erop, of zet een figuur van een kerstman in de tuin. Een rendier ernaast maakt het plaatje uiteraard helemaal compleet. Om maar wat ideeën te noemen!

Botanische kerstdecoratie

Tot slot nog een laatste trend: botanische kerstdecoratie! Kamerplanten zijn razend populair in het interieur, evenals alles wat met het botanische thema te maken heeft. Dit zien we ook terug in de kerstdecoratie. Je kunt dit vrij letterlijk nemen: decoreer je kamerplanten met kerstversieringen! Het geeft een grappig effect als er ineens een kerstbal aan je cactus hangt.

Andere manieren om botanische kerstdecoratie in huis te halen? Er is een duidelijke kleur die centraal staat: groen! Ga op zoek naar groene kerstballen, -ornamenten, -slingers en -figuren. Laat daarnaast natuurlijke elementen terugkomen in de styling. Dit kun je gewoon buiten vinden: onder andere takjes, besjes, dennenappels, mos en stukjes hout. Maak hier een mooi winters stukje van – en je bent helemaal klaar voor de sfeervolle feestdagen. Er zijn ook veel kerstornamenten te vinden die het natuurthema illustreren: denk aan figuurtjes voor de kerstboom in de vorm van eikeltjes, Monstera-bladeren en egeltjes. Het staat heel gezellig om deze een plekje te geven in huis!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button