Wonen & Lifestyle

Tuinafscheiding kopen Kies voor de specialist!

Elke tuin heeft een tuinafscheiding nodig. Dat is praktisch, omdat u hiermee de grens van uw tuin aangeeft. En bovendien is het een mooie aanvulling op uw tuin, omdat er veel verschillende soorten tuinafscheidingen verkrijgbaar zijn. Wilt u daar meer over weten? Dan is Tuinafscheiding.nl het juiste adres voor een overzicht van alle mogelijkheden. We lichten er hieronder alvast een paar uit.

Houten schutting

In elke straat is er wel eentje te vinden: de houten schutting is de meest gekozen tuinafscheiding. En dat is niet gek, want hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling die bij veel tuinen past. Een populaire keuze is de douglas hout schutting, omdat douglas een sterke houtsoort is met een warme, roze-achtige kleur. Die kleur vergrijst na verloop van tijd, net als dat bij andere houtsoorten gebeurt, maar dat versterkt wel de natuurlijke uitstraling ervan. 

Een houten schutting kunt u helemaal zelf maken met los tuinhout, maar er zijn ook kant en klare tuinschermen te koop. Omdat die al op maat zijn gemaakt, kunt u hier snel meters mee maken en dus ook in korte tijd een mooie tuinafscheiding plaatsen. 

Hout beton schutting

Hout beton schutting

Als u een duurzame tuinafscheiding zoekt, is een hout beton schutting goed om te overwegen. Deze schuttingen zijn deels van beton, wat een sterk materiaal is en goed tegen weersinvloeden kan. Betonnen schuttingpalen gaan dan ook langer mee dan houten palen, omdat hout door contact met de grond uiteindelijk zal gaan rotten. Daarnaast wordt bij een hout beton schutting altijd een betonband onder het tuinscherm geplaatst. Daardoor kan het hout van het tuinscherm niet in contact komen met de grond en zal er geen vocht in trekken wat beter is voor de levensduur ervan.

Een hout beton schutting kan ook een goede keuze zijn als u wel houdt van een beetje contrast. Door te kiezen voor een hoge betonrand en een korter houten scherm, krijgt de schutting een stoere uitstraling. 

Natuurlijke tuinafscheiding

Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling, maar het kan nog natuurlijker. Hiervoor zijn er natuurlijke matten gemaakt van riet, bamboe of wilgentenen. Deze combineren prachtig met groene klimplanten en de matten zijn eenvoudig te plaatsen. Bijvoorbeeld met een gaaspaneel tussen twee schuttingpalen. Maar het gaaspaneel kan ook vastgemaakt worden aan een oude schutting of muur, zodat u deze vervolgens met een natuurlijke mat om kunt toveren in een mooie tuinafscheiding. De stijl kunt u eenvoudig bepalen met de verschillende materialen. Riet is bijvoorbeeld licht en neutraal van kleur. Bamboe is al wat donkerder en heeft een oosterse uitstraling. En houdt u van robuust? Dan zijn er ook matten van boomschors, die dankzij de donkere kleur prachtig combineren met groene beplanting.

En weet u welke tuinafscheiding bij u past? U vindt alle mogelijkheden op de site en kunt online ook advies aanvragen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button