Wonen & Lifestyle

Vind hier de meest populaire kamerplanten

Een kamerplant is een toevoeging voor elke woonkamer. Zo breng je hiermee letterlijk leven in huis. Realiseer je wel dat niet elke kamerplant hetzelfde is, maar dat je hem wilt selecteren op de juiste criteria, zoals onderhoud en afmetingen. Hier vind je tien kamerplanten die op dit moment erg populair zijn.

Dit zijn tien bijzonder bekende planten

1. De bananenplant – de Musa

Dit is een tropische plant die zich prachtig ontwikkelt. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen hier daadwerkelijk bananen aan groeien, maar dan moet je wel zes tot acht jaar wachten. Het is cruciaal voor de levensduur dat je deze plant regelmatig water geeft. Daarbij is het belangrijk dat je enigszins verstand hebt van planten. Het lijkt een sterke plant – maar uiteindelijk is hij best kwetsbaar en is een goede verzorging noodzakelijk.

2. Palmlelie – De Yucca

Op de eerste plaats ziet deze plant er gewoon heel mooi uit. Het is een stoere plant – die ook geschikt is als je nog niet zo veel ervaring hebt. Daarbij blijft deze plant relatief klein, maar kan hij jarenlang opnieuw groeien.

3. Geldboom – Pachira aquatica

Alleen al de naam van deze plant klinkt goed, al moeten we je helaas vertellen dat ook hier geen geldbiljetten aan groeien. Je herkent deze plant in eerste instantie aan de gevlochten stam. Dit exemplaar is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en daar permanent een vochtige ondergrond gewend. Ook is het mogelijk om deze plant eenvoudig zelf te snoeien. Al met al dus wel een exemplaar voor iemand met groene vingers!

4. Kentia palm – Howea forsteriana

Deze plant is ongekend populair in Nederland. Hij past dan ook binnen elk interieur. Dat de plant eenvoudig te verzorgen is, draagt ook bij aan de populariteit. Wel is het belangrijk dat je de plant niet laat uitdrogen. De plant beschikt over prachtige tropische waaiers, die je zeker de ruimte wilt geven.

5. Vioolbladplant – Ficus lyrata

De top 10 kamerplanten

Deze plant herken je direct aan de vioolvormige bladeren, die een flink formaat kunnen aannemen. Dit geeft de plant een uniek uiterlijk dat wel of niet binnen je interieur moet passen. Daarbij is het in dit geval goed je te realiseren dat de focus op temperatuur gehouden moet worden. Weet dan dat de kamerplant kan uitgroeien tot een flink exemplaar, die je eventueel kunt bijsnoeien.

6. Flamingoplant – Anturium andreanum

De flamingoplant vind je voornamelijk terug in tropische regenwouden in Midden- en Zuid Amerika. Je herkent hem direct aan de roze bladeren en hij heeft een prachtige exotische uitstraling. Wel is het belangrijk dat deze plant veel licht krijgt en een relatief hoge luchtvochtigheid nodig heeft.

7. Gatenplant – Monstera Deliciosa

Deze plant herken je direct aan de kenmerkende gaten in de plant. Het goede nieuws is dat dit exemplaar relatief weinig onderhoud nodig heeft. Het enige dat belangrijk is, is dat de plant niet uitdroogt. Nog beter nieuws is dat de gatenplant de lucht zuivert en dus direct bijdraagt aan jouw gezondheid.

8. Lepelplant – Spathiphyllum Alfetta

Deze plant beschikt over prachtige witte bloemen die daadwerkelijk de vorm van een lepel hebben. Het grote voordeel van deze groensoort is dat je hem niet kunt verdrinken – hoeveel water hij ook krijgt. Daarmee is hij dus ook geschikt voor beginnende plantenhouders.

9. Cowboycactus – Euphorbia Ingens

De cactus mag in het algemeen niet ontbreken in ons lijstje. Zoals algemeen bekend is, kan een cactus toe met erg weinig onderhoud. Het is natuurlijk wel een plant die je mooi moet vinden. Verder kun je deze cowboy cactus ook overwegen als je beperkte ruimte hebt.

10. Olifantsoor – Alocasia Zebrina

Tenslotte dan deze plant met de kenmerkende vorm. De olifantsoor heeft enorme bladeren. Daar hij oorspronkelijk afkomstig is uit het regenwoud is zon erg belangrijk – je wilt hem zeker elke dag een paar uur in de volle zon plaatsen. Verder wil je de plant voldoende water geven, maar beschik je dan ook over een prachtig exemplaar.

Zo zorg je voor het juiste groen in huis

Er zijn een aantal redenen waarom je bij uitstek wilt kiezen voor groen in huis. Allereerst is het gewoon heel mooi en vereisen de meeste planten weinig onderhoud. Daarbij is groen ook echt gezond. Je kunt een plant niet alleen kwijt in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer of slaapkamer.

Voor het kiezen van de juiste plant is het belangrijk om te kijken naar het onderhoud dat je wilt kunnen plegen. Het kan zijn dat jij de voorkeur hebt voor een plant met bepaalde kwaliteiten, of dat je simpelweg een plant zoekt en verder geen eisen stelt. Weet in ieder geval dat er een ruim aanbod op de markt is en dat een plant eenvoudig jarenlang me gaat. Het loont dus zeker de moeite om het nodige onderzoek te doen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button