Wonen & Lifestyle

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe badkamer

Sta je op het punt een nieuwe badkamer aan te schaffen en weet je nog niet precies waar je precies naar op zoek bent? Wacht dan heel even, want het kan zomaar zijn dat je een aantal zaken over het hoofd ziet. Zo kun je het beste even een stappenplan doorlopen voordat je direct een offerte doorloopt. Wij zetten de nodige stappen even op papier, zodat jij geen belangrijke elementen vergeet.

1. Wensen versus mogelijkheden

Wanneer je een grote uitgave als een nieuwe badkamer gaat doen, is het goed om je te realiseren dat al jouw wensen geld, tijd en moeite kosten. Het klinkt misschien hard, maar de kans is groot dat je keuzes zal moeten maken tussen deze drie factoren. De ruimte die je beschikbaar hebt laat het wellicht niet toe om een grote douche te plaatsen én een vrijstaand bad én een dubbele wastafel. Wees je dus bewust dat een badkamer compleet bestaat uit het aanpassen en invullen van je mogelijkheden.

2. Inspiratie opdoen

Voordat je daadwerkelijk je portemonnee trekt is het altijd een goed idee om eerst eens wat inspiratie op te doen. Naast jouw ideeën over de perfecte badkamer zijn er vast genoeg opties waar je überhaupt nog niet eens aan gedacht hebt. Een badkamer kopen doe je niet elke dag, dus neem er lekker de tijd voor en ga langs wat showrooms.

Inspiratie opdoen

3. Laat wat ruimte over

We zijn al snel geneigd om alle beschikbare ruimte direct te gebruiken, maar zorg dat er ook nog wat bewegingsruimte overblijft. Je moet elkaar nog wel kunnen passeren als je in en uit de badkamer loopt en dat gaat natuurlijk niet als er maar een paar centimeter tussen alle meubels overblijft. Zorg dus voor wat ruimte tussen de douche, het bad en de wastafel. Dat maakt het afdrogen ook een stuk makkelijker!

4. Voorkom te veel schoonmaken

Bij het indelen van een nieuwe badkamer is het ook verstandig om te denken aan het wekelijkse onderhoud. De badkamer moet natuurlijk regelmatig schoongemaakt worden, dus hoe kun je hier rekening mee houden in de indeling? Kun je bijvoorbeeld douchewanden kopen die een antikalkbehandeling kunnen krijgen of wil je direct een waterontharder laten inbouwen? Kies je voor een krasbestendige kraan of sanitaire meubelen die niet veel stof kunnen vangen? Allemaal overwegingen die je kunt maken bij het kiezen van je nieuwe badkamer die zeker het nadenken waard zijn.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button