Wonen & Lifestyle

Dit zijn de grootste voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt tegenwoordig vrijwel altijd standaard aangelegd in nieuwbouw woningen. En terecht, omdat vloerverwarming veel voordelen met zich meebrengt. Ook in bestaande woningen kan vloerverwarming prima worden aangelegd. Benieuwd naar de voordelen? Dit zijn de vijf voornaamste pluspunten van vloerverwarming.

1. Lagere energierekening

Vloerverwarming zorgt ervoor dat je energierekening naar beneden gaat. Dat gebeurt als volgt. Vloerverwarming komt omhoog via buizen die onder je vloer zitten. Daardoor wordt de warmte veel beter verspreid door de woning. Hierdoor heb je minder energie nodig om je woning te verwarmen. En dat heeft weer een lagere energierekening tot gevolg.

2. Investering valt goed mee

Vloerverwarming is allang niet meer exclusief voor de rijken onder ons. De vloerverwarming kosten voor een woonkamer komen uit op ongeveer 1.300 euro. Natuurlijk nog altijd een hoop geld, maar met de besparing die het je gaat opleveren, is het vaak rendabel om voor vloerverwarming te kiezen.

Die 1.300 euro is een gemiddeld bedrag, gebaseerd op een woonkamer van zo’n 55 vierkante meter. Hoe groter de woonkamer, hoe hoger de aanschaf- installatiekosten liggen. Een kleinere woonkamer heeft uiteraard een wat kleinere investering nodig.

3. Het comfort

Een stukje luxe in je huis. Het is ontzettend lekker dat je ´s ochtends wakker wordt, je ochtendjas aantrekt en op je blote voeten geniet van de vloerverwarming in de badkamer. Zoals gezegd wordt de warmte mooi door de hele woning verspreid en kan je overal van warme voeten genieten. Vooral in de winter heb je daardoor veel profijt van vloerverwarming.

4. Beter voor je gezondheid

Een verschil ten opzichte van met verwarming via radiatoren is dat met vloerverwarming stof minder makkelijk door je huis gaat dwarrelen. Zo ontstaat een beter leefklimaat in je woning. Zeker als je snel last hebt van allergieën, ga je daar met vloerverwarming minder problemen mee ervaren.

Ook is vloerverwarming een stuk veiliger, zeker met jonge kinderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze zich verbranden of pijn doen aan de hete radiatoren.

5. Huis ziet er mooier uit

Huis ziet er mooier uit

Akkoord, het is goed mogelijk dat je radiatoren er erg mooi uit vindt zien. Dan ben je wel in de minderheid, want de meeste mensen vinden een huis zonder radiatoren toch echt een mooier zicht. Vloerverwarming is weggewerkt onder de vloer. Een ander pluspunt daarvan is dat je meer leefruimte hebt en meer ruimte om je spullen (meubels) neer te zetten. Niet dat radiatoren meters van je huis in beslag nemen, toch scheelt het aanzienlijk als je geen radiatoren hebt.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button