Wonen & Lifestyle

De meest voorkomende problemen met ongedierte, en hoe je ze op kan lossen

Niemand houdt ervan om ongedierte in huis te hebben, maar helaas komt het soms voor. Gelukkig zijn er manieren om deze problemen aan te pakken. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende  problemen met ongedierte, en hoe je ze kunt oplossen.

Muizen en ratten

Een van de meest voorkomende ongedierte in huis zijn muizen en ratten. Ze komen vaak binnen via openingen en kieren in muren en vloeren. Je kunt de aanwezigheid van muizen en ratten herkennen aan uitwerpselen en knaagsporen. Om een rattenplaag te bestrijden, kun je muizenvallen of rattenvallen plaatsen op plekken waar je ze vaak ziet, zoals bijvoorbeeld in de keuken of de voorraadkast.

Zorg ook dat je voedselresten opbergt in afgesloten bakken en vuilnisbakken. Als je veel last hebt van muizen of ratten, is het verstandig om lokale professionele hulp in te schakelen, als ongediertebestrijding in Amsterdam. Zo weet je zeker dat ze écht verwijderd worden.

Mieren

Mieren zijn ook veelvoorkomend ongedierte. Ze komen vaak af op voedselresten en zijn vooral actief in de zomermaanden. Je kunt mieren bestrijden met mierenlokdoosjes of met speciale mierenpoeder. Het is ook belangrijk om voedselresten op te ruimen en de keuken schoon te houden. Mieren kunnen namelijk ook via openingen en kieren in huis komen, dus zorg ervoor dat deze goed dicht zijn.

Kakkerlakken

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn een van de vervelendste ongedierte om in huis te hebben. Ze zijn vooral actief in vochtige ruimtes, als de keuken en badkamer. Je kunt kakkerlakken bestrijden met speciale kakkerlakken lokdoosjes of met een speciale spray. Zorg er ook voor dat voedselresten goed worden opgeborgen en dat er geen eten achterblijft in de gootsteen. Kakkerlakken houden namelijk van vocht en voedsel.

Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine insecten die zich voeden met bloed. Ze komen vooral voor in bedden en kunnen vervelende beten achterlaten. Bedwantsen bestrijden is erg lastig en het is verstandig om professionele hulp in te schakelen. Wel kun je het risico op bedwantsen verkleinen door regelmatig het beddengoed te wassen en de kamer goed schoon te houden.

Vlooien

Vlooien komen vaak voor bij huisdieren, en kunnen daarom ook in huis terechtkomen. Ze kunnen vervelende jeuk en beten veroorzaken bij zowel mensen als dieren. Om vlooien te bestrijden is het belangrijk om het huis en huisdieren grondig schoon te maken. Gebruik bijvoorbeeld een speciale vlooienkam om de vlooien uit de vacht van je huisdier te verwijderen. Was ze af en toe ook met speciale vlooienshampoo, en koop bijvoorbeeld vlooienbestrijdingsmiddelen die je kan aanbrengen op de vacht van het dier.

Er zijn verschillende soorten ongedierte die in huis voor overlast kunnen zorgen. De meest effectieve manier van bestrijden verschilt per ongedierte, maar voor veel ongedierte kun je speciaal chemisch vergif kopen. Schakel een professioneel bedrijf in om zeker te weten dat het ongedierte écht weg zal zijn!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button