Wonen & Lifestyle

De juiste trampoline kopen: waar moet je op letten?

Denk je eraan om een trampoline in jouw tuin te plaatsen? Maar weet je niet waar je tijdens de zoektocht op moet letten? Wij helpen jou! Trampolines zijn er tegenwoordig in heel veel soorten en maten. Daarom is het belangrijk om op de juiste zaken te letten tijdens je keuze. Je springt eeh… staat natuurlijk niet graag voor verrassingen. Met deze 7 tips weet je zeker dat onbezorgd kan genieten van veel springplezier!

Tip 1: Het formaat en de vorm

Vaak ben je er al snel uit of je een grote of juist kleine trampoline in jouw tuin wilt. Maar wat is nu de beste vorm trampoline? De bekendste en meest voorkomende vorm is een ronde trampoline, dit is dan ook ideaal voor een grotere tuin. Een ovale of rechthoekige trampolines is erg handig voor kleinere tuinen. Doordat je deze twee vormen makkelijker in een hoek plaatst, nemen de trampolines minder ruimte in beslag. Ook de stijl van je tuin speelt mee bij het kiezen van de juiste vorm trampoline. Een rechthoekige trampoline is bijvoorbeeld erg populair in moderne tuinen!

Tip 2: Inground of flatground trampoline voor een strak aanzicht

Ben jij niet zo fan van een trampoline op poten in de tuin? Geen zorgen! Een inground of flatground trampoline is nauwelijks zichtbaar in jouw tuin. Als je de trampoline maximaal wilt wegwerken in de tuin, is een flatground variant de beste keus. De rand van deze trampoline ligt namelijk gelijk aan het grondoppervlak. Dit is nog lager dan een inground trampoline! Deze inground variant steekt namelijk minimaal 20 cm boven de grond uit.

Tip 3: Een veiligheidsnet is een must!

Kies je voor een inground trampoline of een variant op poten? Houd er dan rekening mee dat bij deze trampolines een veiligheidsnet verplicht is sinds 1 januari 2021. Bij een flatground trampoline is een veiligheidsnet niet verplicht, mits er ruimte om te vallen rondom de trampoline is van minimaal 1,5 meter. Valdempende ondergronden zoals gras, zand, of boomschors zijn altijd een goed idee rondom een trampoline.

Tip 4: Ga voor een dikke trampolinerand

Ga voor een dikke trampolinerand

Tijdens het uitzoeken van een trampoline is de rand misschien wel het belangrijkste onderdeel als het gaat om veiligheid. De trampolinerand beschermt namelijk tegen de veren en het staalwerk. Mocht je een keer verkeerd terecht komen, zorgt de rand ervoor dat de valpartij prettiger verloopt. Onthoud dus: hoe dikker de rand, hoe meer veiligheid!

Tip 5: Kies een dik frame voor stabiliteit

Het frame zorgt ervoor dat de trampoline tijdens het springplezier op zijn plek blijft staan. De dikte van het frame is daarom belangrijk. Trampolines hebben meestal een staaldikte tussen de 1,2 en de 1,5 mm. Een dikte vanaf 1,5 mm zorgt voor een optimale stabiliteit en daarbij een langere levensduur.

Tip 6: De trampoline vorm heeft invloed op de spanning van de veren

Als het gaat om de veren van een trampoline is het belangrijk om te weten dat de vorm invloed heeft op de spanning. Bij een ronde trampoline zijn alle veren even strak gespannen. Bij een rechthoekige trampoline is deze spanning ongelijk verdeeld, dat komt door de vorm. Een ronde trampoline is dus door de gelijke spanning veiliger en zorgt voor meer balans. Ideaal voor de kleine springers onder ons!

Tip 7: Ga voor veel poten zodat je stabiel springt

Het klinkt misschien heel logisch, maar ook het aantal poten van een trampoline is erg belangrijk. De poten zorgen voor de stabiliteit tijdens het springen. Een trampoline met 4 of meer poten is daarom beter voor de stabiliteit. Zo spring je altijd stabiel!

Sta jij al te springen om de perfecte trampoline uit te zoeken? Met deze tips maak jij de beste keus. Alvast veel springplezier!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button